maandag 14 maart 2011

Reizende tentoonstelling: Essential accessoiries; Handbags and Heels

Vanaf 29 maart is een deel van onze collectie te zien in Engeland. Op verzoek van het Engelse expositiecentrum The Lightbox in Woking, vlakbij London, heb ik een tentoonstelling samengesteld.

The Lightbox is een bijzonder cultureel centrum met twee mooie expositeruimtes en biedt uiteenlopende tentoonstellingen op het gebied van kunst en geschiedenis. Ik ben ontzettend trots dat we daar zoveel ruimte krijgen om een tentoonstelling samen te stellen. Zo'n 140 tassen zijn inmiddels naar Engeland verscheept. De tassen dateren van de 17e eeuw tot nu, en geven een mooi overzicht van de historie van de tas. Samen met een aantal topstukken van The Shoe Collection uit Northhampton vormen zij de expositie 'Essential accessoiries; Handbags and Heels'. Deze is van 29 maart tot half juli te zien.

Het is de bedoeling om deze reizende tentoonstelling ook aan andere musea aan te bieden. De eerste contacten heb ik daarvoor gelegd, daarover in een later meer.

Inmiddels is wel duidelijk dat buitenlandse musea ons weten te vinden. Aan Zilvermuseum 'De Sterckshof' in Antwerpen geven we 15 tassen en accessoires in bruikleen waarin zilver of goud is verwerkt. Deze zijn te zien in 'Van haarnaald tot schoengesp', een tentoonstelling over gouden en zilveren kledingaccessoires van de 14e tot de 20e eeuw. Deze tentoonstelling duurt van 22 maart tot 12 juni.

Sigrid Ivo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten