donderdag 3 februari 2011

De liefde voor het ambacht en het materiaal, dat is wat me zo opvalt bij de keuze van tassen voor onze nieuwe tentoonstelling HOEZO TUTTIG? In de tentoonstelling besteden we aandacht aan handwerktechnieken in oude en nieuwe tassen.
Of het nu gaat om geborduurde kralentassen uit de 17e eeuw of de moderne tassen van RVS van Wendy Stevens, het is echt vakwerk en met grote kennis van zaken gemaakt.
Ik ben ook opnieuw onder de indruk van de hoeveelheid werk die sommige technieken inhouden. Zoals het borduren met 421 steken per cm2 of het breien van een kralentas met 50.000 kralen! Dit soort vakwerk deed men in de 19e eeuw.
De Japanse weeftechniek Saga Nishiki spant wel de kroon. Hierbij weeft men brokaat met papier, gecoat in goud, zilver of lak, samen met zijde. Een geoefend weefster doet hierbij maar enkele centimeters per dag.
Op de tentoonstelling laat ik ook bedrukte tassen zien. Bijvoorbeeld een Prada tas, die is bedrukt met een sprookjesachtig motief ontworpen door stripkunstenaar James Jean.
Kortom, het belooft een inspirerende tentoonstelling te worden.

Groet,
Sigrid Ivo
PS houd onze website in de gaten voor extra activiteiten en workshops rondom de tentoonstelling.

2 opmerkingen: