vrijdag 1 februari 2013

Vroeger als inspiratie voor nu

Modeshows in Parijs en Milaan toonden afgelopen weken de nieuwe trends voor het lente/zomer seizoen. En wat bleek: de jaren ’50 zijn weer een grote bron van inspiratie! Ook felle, retro kleuren zijn te zien. Oude modellen worden neiuwe leven ingeblazen in 2013.

Jaren '50 als inspiratie

Geïnspireerd op de strandtas uit de jaren ’50 is de buidelvormige tas. Ook de tas in emmervorm, de Bucket Bag is een tas die razend populair was in de 50er jaren. Verder zijn neongeel, roze of groen gecombineerd met beige dé kleuren voor tassen. Gemaakt van leer of plastic, zijn de tassen versierd met een metallic laag, laser cut en of kralen.

Rugzak voor iedereen
Na ruim 10 jaar afwezigheid is de rugzak weer terug! Veel modemerken toonden de rugzak op de catwalk. In 1985 introduceerde tot ieders verbazing het modemerk Prada een zwarte nylon rugzak. Tot dat moment stonden ze bekend als fabrikant van degelijke, klassieke leren tassen. Tot nog grotere verbazing werd de rugzak, die eeuwenlang bekend stond als trouwe metgezel van de wandelaar en reiziger, verheven tot een hip modeaccessoire. Tot ver in de 90er jaren maakten de meest merken een rugzak van leer of nylon. Massaal droegen vrouwen de rugzak als alternatief voor de schouder- of handtas. En scholieren accepteerden de rugzak als alternatief voor de zware leren schooltas met handvat en schouderband.

Clutch, satchel en tote
Dit seizoen is de clutch nog steeds een hot item. Een rechthoekige platte tas om in de hand of onder de arm te dragen. Ook de de satchel, een kleine schooltas met klep en schouderband, in de neonkleuren geel, roze of groen is dit seizoen nog in de mode. Deze wordt gedragen als schoudertas of als werktas in blauw, groen of rood. De tote, de oversized handtas is ander model dat dit seizoen zeker niet miststaat. Kortom, genoeg retro trends om uit te kiezen deze lente.

2 opmerkingen: